Soorten Yoga

Vrolijke lessen, in ongedwongen sfeer, waarbij je jezelf kunt blijven en zijn:
Flow yoga, vinyasa yoga, yin yoga, vin2yin yoga, yoga nidra. Alle lessen zijn aangepast op de online setting.ย 

Het maakt niet uit of je lenig bent of zo stijf als een plank, je bent van harte welkom.

Online Yoga

Wil je meer weten over het verschil tussen Online Yoga en Yoga in een studio of zaal ?

In de blogs vertel ik meer over de online yoga ervaring.

Flow Yoga

Jij doet wat goed voelt, waarbij je op het ritme van je adem van de ene houding vloeiend overgaat in de andere houding. Deze lessen zijn afwisselend, geen les is hetzelfde.
Soms wat zachter, soms voel je je kracht, soms ga je zweten ๐Ÿ˜‰ Maar altijd help ik je te voelen wat er gebeurt, welke delen in je lichaam je gebruikt รฉn hoe dat voelt.
Of het iets met je doet, en wat het dan met je doet.

Aan het einde van de les vinyasa / flow yoga zit je letterlijk en figuurlijk beter in je vel.

Lees hier nog meer over deze dynamische yogavorm ยปยป

 

Deze dynamische vorm van yoga zorgt voor:

$

bewuste ademhaling

$

rust

$

ontspanning

$

energie!

Yin Yoga

Yin is niet voor mietjes. Het lijkt misschien wel gemakkelijk, een houding aannemen en daar even stil in blijven. Maar laat je niet misleiden door te denken dat het minder uitdagend is dan een meer dynamische vorm van yoga. Alleen is de uitdaging van een heel andere aard.ย 
Juist bij yin ervaar je het gevoel dat de tijd even stil wordt gezet. Dat is soms heel fijn, soms ook erg confronterend.

Je maakt vooral ruimte tijdens yin. Ruimte in je lichaam en ruimte in je hoofd.
Er is ruimte om goed te voelen, er is tijd om op te merken hoe het gaat รฉn doordat het lekker ontspant werkt het nog energiegevend ook.ย 

Lees nog meer over de yin yoga ยปยป

 

Yin yoga helpt je:

$

spanning los te laten

$

balanceren, door rust en ontspanning tegenover drukte en stress te zetten

$

te observeren, accepteren en loslaten

Vin2Yin Yoga

Vin2Yin (ook wel Yin/Yang of vinyin) combineert het krachtige van de vinyasa yoga stijl met het rustgevende voordeel van yin yoga. Het eerste gedeelte van de les verjaag je het vermoeide eindedag-gevoel door je hele lichaam op een vloeiende manier te bewegen. Het volgen van je eigen ademritme verdiept de uitwerking van je houdingen.
Dan volgt het yin gedeelte van de les, met zittende en liggende poses die je wat langer vasthoudt.
Dit meer passieve gedeelte van de les helpt om je alerte modus om te schakelen naar standje ‘relax’ in de eindontspanning.

Bij dit type yoga les combineer je dus echt beweging met ontspanning.
Eerst in je lijf, dan uit je hoofd.

Nog meer lezen over deze fijne combinatieles? ยปยป

Yoga docent Pamela in de houding de Kameel op het strand.

De combinatie van Yin en Yang in deze yoga geeft je:

$

bewuste ademhaling

$

rust

$

ontspanning

$

energie!

Yoga Nidra

Yoga Nidra brengt je diep in jezelf. Vanuit overgave, vanuit zachtheid voor jezelf. Om jezelf mee te verwennen, als ondersteuning bij een herstelproces, of juist om klachten te voorkomen.
En het magische hiervan is, dat je er helemaal NIETS voor hoeft te doen! Je ligt of zit in een ontspannen, comfortabele houding en ik begeleid je met mijn stem.

Als je Yoga Nidra al eens eerder hebt gedaan, dan weet je hoe heerlijk ontspannend , rustgevend, maar ook verhelderend een yoga nidra sessie werkt. En sowieso, je beter voelen door even niets te doen. Does it get any better?

Over het verschil tussen Yoga Nidra en meditatie lees je hierยปยป

 

 

vrouw liggend op yogamat met oogmasker op voor Yoga Nidra meditatie

Yoga Nidra werkt:

$

helend

$

rustgevend

$

diep ontspannend

$

verhelderend

Slow flow yoga

Gentle of slow, hoe je het ook noemt, we gaan in deze les voor een kalme, rustige beweging. Bij Slow Flow yoga doe je meestal minder houdingen door het lagere tempo.ย 

Vergis je niet in de uitdaging die je hierin kunt tegenkomen. Juist door de vertraging kunnen houdingen pittiger worden. Bij de slow flow yoga is je adem mogelijk nog belangrijker dan in de flow yoga, juist omdat het tempo lager ligt.ย 

Iets langzamer, en daardoor misschien wel iets bewuster vloei je van de ene houding in de andere. Ook hier is je ademhaling de sleutel. Even de focus op jezelf, je ademhaling. Niets meer, niets minder. Dan ben je in het moment.

Slow flow yoga zorgt voor:

$

beweging van je hele lichaam

$

rust in jezelf, door de kalmte van de bewegingen

$

meer kracht

$

meer souplesse

Online Yoga ervaringen

Het voordeel van online is datย  je met de live lessen mee kan doen of op een moment dat voor jou het beste uitkomt. Je hoeft met slecht weer de deur niet meer uit en ik hoef me persoonlijk niet meer te haasten. Pamela zelf is een topper. Ze luistert naar je en heb je een blessure dan geeft ze aan welke oefeningen je tot hoever mee kan doen.

Linda

Ik hou van yoga, het geeft mij rust al de lessen op een rustige no nonsens manier worden gegeven. Dit is wat Pamela mij geeft. De yin yoga brengt mij terug naar mijzelf. Na die les slaap ik altijd heerlijk. De korte bewegingen zoals de aardegroet zorgen ervoor dat ik gedurende en drukke dag bij mezelf blijf en er weer tegen aan kan.ย 

Marije

Gratis proefles

Een gratis proefles is een fijne manier om te proberen of het je bevalt. Maar vaak ben je in die ene les nog zo bezig met alle ervaringen, dat je vergeet je les ook echt te beleven. Daarom bied ik je (als je nog geen abo hebt) 1 gratis les, als je 2x mee komt doen.

Vragen?