Human Design & de 7 Chakra´s

Human Design gaat over jouw persoonlijke, unieke blauwdruk. Het is een vrij nieuw systeem gecombineerd uit de westerse en ook oudere oosterse principes. Het combineert deze principes om zo jouw unieke potentieel te laten zien. 

Human Design past perfect bij de chakra´s

Het is vrij eenvoudig om een introductie tot het Human Design op te zoeken. Er zijn heel veel apps en ook Google wijst je zo de weg naar je Human Design Chart. Je hebt er wel je geboortegegevens voor nodig.

Die chart is de blauwdruk, waarmee Human Design zo vaak wordt geïntroduceerd. Het geeft je inzicht en handvatten over en voor jezelf. Wat er gebeurt als je doet wat bij je past, wat de gevolgen zijn als je je pad niet volgt.

Human Design is een holistisch systeem waarbij de uniekheid van elk individu zichtbaar is. Je kunt het zien als een handleiding voor jezelf.
Ra Uru Hu is ermee begonnen in 1987. Het is nog niet zo oud dus en nadat het even in de vergetelheid is geraakt, kom je nu Human Design overal tegen!

Omdat het een combinatie is van veel stromingen, zoals astrologie en dus ook het Chakra systeem, zijn veel verklaringen ook (voor je gevoel) logisch. Of klinkt het je wel bekend. Je kunt heel veel halen uit het Chakra & Human Design systeem. Alles komt samen en hoort samen.

Wat kun je met Human Design en chakra´s ?

Geloof jij in chakra´s?

Het klinkt soms bijna als een foute religie. Precies waarom ik er zelf jarenlang bij uit de buurt ben gebleven. Of je nu wel of niet in chakra’s gelooft, ik moedig je aan om de volgende cursus met een open geest te proberen.  Ik nodig je uit voor Human Design & de 7 Chakra´s. Dit is de laatste cursus van het jaar, een mooie lange aaneengesloten serie van 7 weken over jouw bouwstenen. Doe mee en leer jezelf beter kennen!

De cursus Human Design & de 7 chakra´s is meer dan wat yogalessen waarin we rekken en versterken. In plaats daarvan roept deze 7-weekse serie ons op om wat dieper te duiken en onze yogabeoefening te gebruiken om zinvolle veranderingen in ons dagelijks leven aan te brengen. 

Uhuh…maar wat kan ik dan met chakra´s en Human Design?

Je gaat beter begrijpen hoe jezelf in elkaar zit. Natuurlijk ken je jezelf wel, maar je zult merken dat het fijn is om ook te begrijpen waar sommige acties of emoties vandaan komen. 

✨Je houdt jezelf in balans
✨Jezelf beter kennen geeft rust
✨Je bent je bewuster van jezelf
✨Je herkent je valkuilen
✨Je weet je sterke punten te gebruiken
✨Je selfcare komt een treetje hoger te staan
✨Het geeft je inspiratie

 

Wat is een chakra? En wat kan ik er dan mee?

Een chakra is een soort energiepunt in je lichaam, stel je maar voor als een klein radertje van energie in je lichaam.
Soms worden ze ook wel wervelingen genoemd, wat in mijn hoofd dan meteen wervelstormpjes worden, maar goed, ze draaien, daar gaat om. Beweging van energie. 
We hebben in ons lichaam heel veel van die energiewieltjes, die allemaal in contact staan met de zenuwbanen die vanuit je wervelkolom vertakken.

Elk chakra heeft eigenschappen die corresponderen heel veel elementen in je leven: met bewustzijnsniveaus, ontwikkelingsstadia, kleuren, geluiden, lichaamsfuncties en nog veel meer.

Maar wat is Chakra Yoga dan?

Ok, dus die chakra´s zijn iets met wieltjes, radartjes of wervelingen. Maar wat doe je dan bij Chakra yoga?

Elke chakra staat in verbinding met een lichaamsdeel. Als er in zo´n gebied een blokkade zit, of dat nou een fysieke, emotionele of een mentale oorzaak heeft, dan stroomt de energie niet lekker door. En, zo zegt men dan, zijn je chakra´s niet in balans.

Pamela van Yogarve buiten op een yogamatje in de cobra houding

Per sessie gaan we met chakra yoga en chakra meditatie de focus op één bepaald chakra, en dus ook op één lichaamsgebied leggen. Door je in te leven en te proberen de symbolen, kleur en associaties voor je te zien die bij een chakra horen, helpt je jezelf om zo dus ook dieper in je lichaam of je gevoel te komen.
Dichter bij jezelf dus. Jaja, ook met Yoga Nidra
Zo merk je ook welk chakra behoefte heeft aan meer aandacht, waar de energie bij jou stagneert. Waarop je zelf de balans terug kunt brengen en je energie weer beter gaat stromen!

Inhoud Human Design & de 7 Chakra´s Yoga Programma

Je krijgt diverse yogalessen, aangepast aan het chakra, die je in je eigen omgeving kunt doen, in je eigen tempo.

Natuurlijk beginnen we om erachter te komen wat chakra´s nou precies zijn, en wat de verschillen tussen de chakra´s zijn. Welk chakra dominant is in jouw levensfase.
Zo krijg je meer inzicht over het effect van de chakra´s op je dagelijks leven, en hoe jij hier invloed op uit kunt oefenen. We gaan bewust ontspannen, maar ook ervaren welke chakra´s bij jou wat meer aandacht verdienen.
Om beter in je eigen energie te komen. De gastles tijdens deze cursus wordt verzorgd door een Human Design Expert, die jou nog meer kan helpen bij je eigen handleiding voor het leven!

De Zeven Chakra’s:

– Wortelchakra: veiligheid, overleven & familie
– Sacraal Chakra: creativiteit, seksualiteit & relaties
– Zonnevlechtchakra: eigenwaarde, wilskracht & macht
– Hartchakra: liefde, vergeving & acceptatie
– Keelchakra: eerlijkheid, communicatie & zelfexpressie
– Derde Oogchakra: inzicht, verbeelding & intuitie
– Kruinchakra: goddelijke verbinding, spiritualiteit & eenheid 

Elke week bespreken we een ander chakra en duiken we in het bijbehorende thema.

Pamela van Yogarve in vlinderhouding met 7 chakras voor zich

Je ontvangt bij ieder chakra:

✨ 2 live yogalessen
✨1 kortere yoga sessie
✨1 Nidra – een ontspanningsoefening die past bij het chakra
✨Aandacht voor jezelf
✨Meer inzicht in je lichamelijke ongemakken
✨Ademhalingsoefeningen
✨Zelfinzicht vragen & journalling prompts
✨Affirmaties
✨Een werkboek
✨Ruimte om ervaringen te delen in de bewustbij.yogarve community

Wat ga je ontdekken?

In deze Online Chakra Yoga cursus ga je leren:

✨Wat de Chakra’s precies zijn Welke verschillen er tussen de Chakra’s zijn
✨Welk chakra bij jouw levensfase hoort
✨Hoe je sterke- en zwak ontwikkelde Chakra’s kunt herkennen
✨Op welke manier Yoga en meditatie met de Chakra’s verbonden zijn
✨Hoe je je eigen energie kunt versterken met behulp van het werken met de chakra´s
✨Beter te luisteren naar de signalen die je lichaam en je (onder)bewuste aan je geven. 

Wat is je investering?

Hoe diep je duikt, dat is aan jou. Wij bieden je de opties aan, zodat je afhankelijk van je eigen schema én je interesse deelneemt. 
De tijdsinvestering bepaal je zelf. En dat niet alleen, de keuze is aan jou:

  • Je schrijft je alleen in voor de 7-weekse Online Chakra Yoga cursus à €78.
    Natuurlijk heb je dan ook toegang tot de groep die bij dit thema aansluit.
  • Je pakt dit moment aan om je aan te sluiten bij de Yogarve community.
    (YES !) Je betaalt als lid €34 per maand, waarvoor je volledig lid bent met alle toegang.
    Alle leden doen automatisch mee aan dit programma. Daarnaast krijg je dan meteen toegang tot alle voorgaande thema´s & alle Yoga Nidra opnames.
    Daarvoor vraag ik wel je commitment voor minstens 3 maanden.

Geef je keuze aan bij je aanmelding.

Energie

Waar denk jij aan bij het woord ´energie´ ?

Hoe zie jij de energie in jezelf voor je?
Energie is beweging, kracht, warmte. Zo zie je de energie om je heen, de energie in de natuur. Maar ook jouw energie is constant in beweging, je kunt je eigen energie ook zien als een stromende beek. Gaat alles goed, dan stroomt en kabbelt het water in de beek rustig door. Verandert het weer, of de vorm van de beek zelf, dan zal het water sneller gaan stromen of juist worden tegengehouden. Een omgevallen boom kan zorgen voor een dam, waardoor er geen doorstroom meer is. Zo, heel simpel gezegd, werken de chakra´s in je lichaam ook. Als alles lekker doorstroomt, zit je lekker in je vel, ben je energiek en fit. Verandert er iets door emoties of andere omstandigheden, dan ontstaan er blokkades, een disbalans. Dit kan zorgen voor mentale en fysieke problemen. De Chakra’s zijn verbonden met je ontwikkeling. Niet alleen emotioneel en spiritueel, maar ook je fysieke ontwikkeling. Je chakra´s zijn dus verbonden met je lichaam, je geest en je ziel. Helemaal holistisch dus.

 

De chakra´s beter leren kennen is jezelf beter leren kennen.

Chat openen
1
Even appen?
Hai, het snelste contact is zo gemaakt. Kan ik je ergens mee helpen, of heb je een vraag?