Herken je dat, dat je jezelf soms verbaast over hoe vaak je in die valkuil van ‘moeten’ stapt? Het gejaagde gevoel, de eindeloze to-do-lijst, en de tijdsdruk die je jezelf oplegt. We hebben allemaal wel eens het gevoel dat we gevangen zitten in die ratrace van het dagelijkse leven.

Ik kan mezelf soms verbazen over hoe vaak ik in erin stink, de trap van het ´moeten´. De druk die ik mezelf opleg. Samen met dat oneindige to-do lijstje.

Als ik de druk voel toenemen, dwing ik mezelf weer te herinneren: Er is nog nooit iemand geweest die op zijn sterfbed aangaf dat ´ie tevreden was om bij te zijn met de was. Materiele zaken en werk worden zelden genoemd als mensen terugkijken op hun leven. Het zijn ervaringen en herinneringen die er echt toe doen.

Tijd is ons kostbaarste bezit, net als onze gezondheid trouwens.

Maar hoe vreemd is het dan dat we enerzijds doorgaan alsof we het eeuwige leven hebben, en anderzijds ons druk maken als het huis niet vandaag nog aan kant is?

Wat ‘moet’ jij allemaal nog af krijgen voordat je jouw tijd en gezondheid als het echte waardevolle gaat zien? 

Ik heb het over verantwoordelijkheid nemen voor de manier waarop jij jouw tijd indeelt. De manier waarop jij met jezelf, je fysieke en mentale gezondheid omgaat.

Zonder broodnodige rust is het heel lastig om het overzicht te bewaren. Om je te realiseren wat er écht toe doet. Tevreden zijn met wat allemaal aanwezig is in je leven, in plaats van alsmaar streven naar een moment in de toekomst. Luisteren naar je lijf.

Zoals we elke woensdagavond doen, waar je elke woensdagavond ook van harte welkom bent.

Als je, net als ik, een knipperlicht relatie hebt met mediteren, of überhaupt die rust pakken, en je kunt wel wat hulp gebruiken om je kont weer op het kussen te krijgen, kom dan de week van 20 november bij me zitten. Of liggen.

Take 5 – Stil & Chill

Een gratis serie waarin je elke dag een berichtje krijgt met daarin een eenvoudige, korte les die je kunt doen wanneer het jou uitkomt. Dit kan een begeleide ontspanning zijn, een yin of een restorative pose. Lees hier meer over deze relaxte 5-daagse. 

Doe je mee, dan maak je ook nog kans op een maand gratis lidmaatschap voor de Online Yoga lessen.

Wat zijn bij jou op een dag je rustmomentje(s)?
En lukt dat ook elke dag? 

💜

Chat openen
1
Even appen?
Hai, het snelste contact is zo gemaakt. Kan ik je ergens mee helpen, of heb je een vraag?