Take 5 – Stil & Chill

Dag 4: Naar het begin met Yin

Yin Yoga staat bekend om het gebruik van veel hulpmiddelen en attributen. Om het lekker simpel te houden, doen wij een korte yin sessie waarbij je geen props nodig hebt.
Het hoeft dus niet, maar als je gevoelige knietjes hebt, dan is een dekentje of een handdoek wel fijn.

Comfy pants aan?
Let´s go:

Sociale deprivatie

Als je merkt dat je je overweldigd voelt door lichten, beeldschermen, verschillende gesprekken door elkaar, dan ben je overprikkeld.

En die -sensorische- overbelasting gebeurt al heel snel. Ga maar eens na hoeveel prikkels je al in de eerste uren van de dag te verwerken hebt. De wekker gaat, je grijpt naar je telefoon, daarna tijdens je drukke ochtend is het een bombardement aan lichten, muziek, emails, appjes en daartussendoor de social media.

Terug naar de middeleeuwen is ook wat overdone, maar het helpt zeker wel om voor jezelf die pauzes in te lassen zoals we eerder al hebben genoemd.
Naast die mentale rustmomenten, kun je ook eens experimenteren met sociale deprivatie. Dat is stukken minder ellendig dan het klinkt hoor. Eigenlijk creëer je een prikkelarme omgeving om al je zintuigen te kalmeren. 

Wat voorbeelden:

  • Stil en Donker
    Creëer een ervaring van sensorische deprivatie in je eigen huis door een warm, donker en stil bad te nemen.
    Of maak een stille of donkere kamer in je huis door alle lichten en geluidsbronnen uit te schakelen. Ga gewoon zitten of liggen, richt je op je ademhaling en laat je zintuigen tot rust komen.
    Met het gebruik van oordopjes om het geluid te verminderen en een slaapmasker om het licht buiten te sluiten geef je jezelf ook een moment van sensorische deprivatie te creëren.

  • Rust in de natuur
    Neem jezelf even mee naar een rustige, serene plek in de natuur. Een strand, het bos, maar ook je achtertuin of balkon kan hier al prima aan voldoen. Daar neem je even de tijd om in te checken bij jezelf. Hoe voelt je lijf, hoe zijn je gedachten, wat doet je ademhaling, én..hoe voel je je?

💜

Pamela

Lose your mind and come to your senses.

Fritz Perls

Chat openen
1
Even appen?
Hai, het snelste contact is zo gemaakt. Kan ik je ergens mee helpen, of heb je een vraag?