Stil gezelschap

de kracht van samen

Weet jij wat het is, stil gezelschap? Het helpt bij het opvouwen van de was, het uitmesten van je kast, en ook bij je yoga. Ontdek de betekenis van ‘samen zijn in stilte’ en de kracht van gemeenschap.

Mooie herinnering

Graag neem ik je mee terug in de tijd naar een herinnering die ik onlangs deelde op mijn Instagram. Een verhaal dat illustreert hoeveel we kunnen bereiken en hoeveel we kunnen genieten door samen te zijn, zelfs als er kilometers tussen ons liggen.

Ongezouten mening

Het was een paar jaar geleden dat mijn vriendin Marije bij mij thuis kwam.

Ze kwam binnen, plofte neer op mijn bank, ging achterover in de kussens hangen. Terwijl ik bezig was met het opruimen van mijn overvolle kast, bood ze haar ongezouten mening en vooral veel bemoedigende woorden aan, en we lachten samen. Eigenlijk had ik die opruimklus wel alleen kunnen klaren, maar op de een of andere manier had ik het steeds voor me uitgeschoven. Marije´s aanwezigheid veranderde de taak in iets bijzonders, bijna als een creatief project. We lachten samen en de tijd vloog voorbij. Hoe is het mogelijk dat de simpele aanwezigheid van een vriendin zo’n verschil kan maken?

Stil gezelschap

Dit deed me denken aan de kracht van gezelschap en gedeelde ervaringen. Hoe het vroeger ook veel beter ging om samen voor een toets te leren. Dat we productiever en gelukkiger waren als we gewoon samen waren, zelfs als de ander niet direct hielp.“Stil gezelschap” zogezegd. Zelfs als iemand niet direct helpt, kan simpelweg de aanwezigheid het makkelijker maken om dingen voor elkaar te krijgen. We zijn toch allemaal sociale wezens, iedereen bloeit en groeit beter in gezelschap. Het kan een wereld van verschil maken om niet alleen te zijn, om hulp te krijgen of te bieden, gewoon door samen te zijn.

Samen apart op de yoga mat

Het is al jaren een van mijn onbenoemde peilers bij Yogarve. Met meer dan tien jaar ervaring in het ondersteunen van vrouwen met yoga, massage en bewustzijn, heb ik geleerd dat de kracht van gezamenlijke inspanningen nooit onderschat mag worden.

Ik begrijp de waarde van gemeenschap en steun, zelfs in een online omgeving. Onze online yogales  is een perfect voorbeeld van ‘samen zijn in stilte,’ ook al zijn we fysiek van elkaar gescheiden.✨ Het is als de aanwezigheid van een goede vriendin tijdens je yogasessie, en het herinnert ons eraan dat we nooit alleen zijn, zelfs als de wereld om ons heen druk en hectisch is.

En Marije en ik vouwen nog steeds weleens de was op samen💕ook al zit er nu 2500 kilometer tussen.

Wat zijn bij jou de dingen die je liever in (stil) gezelschap doet?

💜

Chat openen
1
Even appen?
Hai, het snelste contact is zo gemaakt. Kan ik je ergens mee helpen, of heb je een vraag?