Is online yoga net zo goed
als yoga in een studio?

Over de verschillen tussen online yoga en live groepslessen yoga

Online Yoga vs. Live Yoga

Online yoga kan net zo effectief zijn als yoga in een studio, omdat je yoga kunt beoefenen in het comfort van je eigen huis en wanneer het jou uitkomt.  Natuurlijk zijn er wel voordelen van yoga in een studio, door het verschil met een online yoga les.

Onlineyoga opnames

Bij vooraf opgenomen online yogalessen en yogavideos is de docent er natuurlijk niet om je houding aan te passen, dan zul je op je eigen oordeel moeten vertrouwen.

Maar een live onlineyoga les kan net zo persoonlijk zijn, helemaal als je 1-op-1 werkt. De yoga coach kan je niet aanraken, maar een goede docent kan je met verbale tips net zo veel aanpassingen geven.

Het belangrijkste, in mijn ogen, is vooral dat je zelf voelt wat een houding voor je doet en wat er gebeurt als je een kleine aanpassing maakt.

Geen lichaam is hetzelfde!

Verbinding & Saamhorigheid

Wat ook vaak wordt gezegd, is dat yoga in groepsverband motiverend werkt en een gemeenschapsgevoel geeft.
De online yoga lessen tijdens de pandemie hebben bewezen dat je voor saamhorigheid niet samen in dezelfde ruimte hoeft te zijn. Sterker nog, het kan juist fijn zijn voor je gevoel van veiligheid en vertrouwen om te delen en samen aanwezig te zijn vanuit je eigen plek.

Online yoga biedt tegenwoordig een grotere diversiteit aan docenten en stijlen waaruit je kunt kiezen, en de flexibiliteit om op elk moment te oefenen. Het is ook een goede keuze voor mensen met mobiliteitsproblemen of voor degenen die niet gemakkelijk toegang hebben tot een yogastudio.
Wat ik zelf bijvoorbeeld heel prettig vind, is dat ik niet in het donker over straat hoef. Ik doe het liefst ´s avonds een rustigere vorm van yoga, en dan kan ik daarna zo mijn bed in rollen. Of toch nog even de bank op met een lekker kopje thee.

Online Yoga voorbereiding

Lees hier hoe je zorgt voor jouw fijnste yogamoment vanaf je eigen plek.

Wat wil je zelf uit je yogales halen?

Al met al hangt het af van persoonlijke voorkeur en wat je zoekt in je praktijk. Het is altijd een goed idee om beide te proberen en te zien wat jouw voorkeur heeft.
Wil je wat meer informatie over de online yogalessen en het aanbod aan online yogatv dat Yogarve voor je heeft, dan hoor ik je graag!
Ik zie je nog liever natuurlijk, voor een proefles ben je van harte welkom.

 

Online Yoga ervaringen

Het voordeel van online is dat  je met de live lessen mee kan doen of op een moment dat voor jou het beste uitkomt. Je hoeft met slecht weer de deur niet meer uit en ik hoef me persoonlijk niet meer te haasten. Pamela zelf is een topper. Ze luistert naar je en heb je een blessure dan geeft ze aan welke oefeningen je tot hoever mee kan doen.

Linda

Ik hou van yoga, het geeft mij rust al de lessen op een rustige no nonsens manier worden gegeven. Dit is wat Pamela mij geeft. De yin yoga brengt mij terug naar mijzelf. Na die les slaap ik altijd heerlijk. De korte bewegingen zoals de aardegroet zorgen ervoor dat ik gedurende en drukke dag bij mezelf blijf en er weer tegen aan kan. 

Marije

Gratis proefles

Een gratis proefles is een fijne manier om te proberen of het je bevalt. Maar vaak ben je in die ene les nog zo bezig met alle ervaringen, dat je vergeet je les ook echt te beleven. Daarom bied ik je (als je nog geen abo hebt) 1 gratis les, als je 2x mee komt doen.

Chat openen
1
Even appen?
Hai, het snelste contact is zo gemaakt. Kan ik je ergens mee helpen, of heb je een vraag?