Het spijt me je dit te moeten vertellen.. maar de zomer is nu toch echt heel snel voorbij.

De herfstequinox

🍂 Vrijdag is de herfst equinox. 🍂

Elk jaar in september staat de zon direct boven de evenaar, dat is het moment van de herfst-equinox op het noordelijk halfrond.  Voor landen ten zuiden van de evenaar betekent dit de lente-equinox, het begin van de lente. 

Dag en nacht in evenwicht

IBij een equinox duren de dag en de nacht overal ter wereld even lang, ⚖️het volmaakte evenwicht tussen donker en licht. Bij ons gebeurt dat rond 21 maart (lente-equinox) en rondom 21 september, de herfst equinox ofwel het herfstpunt.

Wanneer is de herfstequinox? 

Dit jaar valt de herfstequinox op vrijdag 23 september en markeert dan het officiële einde van de zomer. Een kantelpunt in het jaar die je kunt zien als een kleine pauze in onze oneindige cyclus door de seizoenen, een kans om stil te zijn en de balans op te maken. Zoals wij gaan doen vanavond met een fijne online yin yoga sessie voor deze herfstequinox.

Herfstpunt

De naam equinox komt van het Latijnse aequus (gelijk) en nox (nacht).

Na het herfstpunt wordt het rustiger, je mag meer naar binnen keren en de drukte van de zomer loslaten. Het kan voor jezelf echt helpen om even stil te staan bij de overgang van de seizoenen en af te stemmen op dit natuurlijke ritme.
De perfecte tijd voor een reset.

Tijdens het 🍂 Webinar over de Herfstreiniging 🍂 vertellen we je er graag meer over. 💜

 

💜

 

Chat openen
1
Even appen?
Hai, het snelste contact is zo gemaakt. Kan ik je ergens mee helpen, of heb je een vraag?